110 GODINA NEPREKIDNOG RADA DRUŠTVA

IZDAVANJE MONOGRAFIJE I VATROGASNI PLES


15 i 16.11.2012
Dobrovoljno vatrogasno društvo Trogir ove godine slavi 110. obljetnicu neprekidnog rada i djelovanja. Povodom ove uistinu značajne obljetnice, s kojom se malo tko može pohvaliti, pripremamo niz aktivnosti.

Vrijeme i povijest nisu promijenili duh Društva. Ma koliko se god mijenjale prilike unutar i izvan njega njega, trogirski vatrogasci i dalje ostaju vjerni svojim građanima i gradu uspješno nastavljaju hvale vrijednu tradiciju nekadašnjih naraštaja trogirskih vatrogasaca i ustrajno rade na podizanju razine osposobljenosti i interventne sposobnosti.

Kao što je javnost upoznata tijekom mjeseca svibnja, koji je ujedno mjesec zaštite od požara, trogirski vatrogasci priredili su nekoliko aktivnosti te su se tako dana 04. svibnja 2013. godine na dan svog zaštitnika – sv. Florijana, zajedno s Narodnom glazbom Trogir fotografirali na čiovskom mostu kao prije 110 godina. Također, samo nekoliko dana kasnije odnosno 10. svibnja 2013. godine na trogirskoj rivi organizirali su javnu pokazno – taktičku vježbu „Trogir 110“ .

Sada, nakon završetka požarne sezone trogirski vatrogasci kreću dalje s aktivnostima kako bi uzveličali ovaj uistinu veliki događaj. Stoga će mjesec studeni obilovati događanjima kojima će DVD Trogir obilježiti svoj jubilej. U petak, 15. studenoga u gradskoj vijećnici s početkom u 18:00 sati, održat će se promocija monografije Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trogir, a potom će u 19:00 u Atriju Muzeja grada Trogira uslijediti otvorenje izložbe povodom 110. obljetnice djelovanja Društva.

U subotu 16. studenoga održati će se svečana skupština društva i to u hotelu Medena.

Nakon toga, uslijedit će veliko finale odnosno VATROGASNI PLES u hotelu Medena s početkom u 21 sat, na kojem će sve do dugo u noć zabavljati popularni JOLE.

Ulaznice se mogu kupiti u Turističkoj zajednicu Grada Trogira te u Turističkoj agenciji Atlas - Trogir

„Pozivamo sve naše sugrađane i sve drage goste da nam se u što većem broju pridruže na Vatrogasnom plesu, koji se na naše veliko zadovoljstvo ponovno održava nakon više od 20 godina. Bit će to nezaboravna noć puna zabave plesa i igre“ – poručuju nam iz DVD-a Trogir.

© Dobrovoljno vatrogasno društvo Trogir