Veliki požar na Trogirom - 17/23.08.2012-Dana 17. kolovoza dogodio se najveći požar na trogirskom području u posljednih nekoliko godina koji je zahvatio Plano, područje poviše trogirske zaobilaznice sve do Segeta Gornjeg i trajao je do 22. kolovoza kada je nakon višednevnog čuvanja proglašen ugašenim.

-Požar se u noći 18. kolovoza nošen jakim vjetrom proširio iz gradskog deponija na područje u pravcu brda Vilajice te se unatoč našim naporima, radi nepristupačnog terena, specifične gorive materije (smeće) i jakog vjetra nezaustavljivo širio u svim pravcima.

-Još iste noći obranjeni su svi stambeni i poljoprivredni objekti poviše trogirske zaobilaznice.

-Idućeg dana oko 12:30 sati došlo je do ponovnog aktiviranja požara na nepristupačnom terenu, a najveća borba sa vatrom vodila oko 14:45 sati u Planom kada su zahvaljujući velikim naporima vatrogasaca ponovno obranjene sve kuće i plastenici.

-Najveća šteta požarom načinjena je na poljoprivrednim kulturama, naročito maslinama.

-Ukupno je izgorilo 700 Ha visokog i niskog raslinja, a u gašenju su uz DVD Trogir sa svojih 8 raspoloživih vozila i 41 vatrogascem još sudjelovali vatrogasci sa požarnog područja Trogira, Kaštela, Splita sve do Sinja i Imotskoga, ukupno 54 vatrogasnih vozila i 193 vatrogasca.

-U gašenju su sudjelovali i 3 Kanadera, 2 helikoptera i 2 Air tractora

-Zahvaljujemo svim kolegama koji su pristigli na požarište na vašoj pomoći pri gašenju.


Pogledajte slike sa intervencije u GALERIJA.

© Dobrovoljno vatrogasno društvo Trogir